Lou Reed, 1942-2013

Lou Reed, 1942-2013De Kracht van het Hart
Een viering van Lou Reed

naam

Aram Bajakian: Kijkend naar bomen met Lou Reed: Reflections on gitaar te spelen met een meester

Ik zal nooit vergeten het krijgen van de oproep om 8 uur naar beneden te komen naar Lou’s om auditie te doen voor de gitaar sleuf in zijn band. Ze wilden dat ik in een uur te komen. Ik was doodmoe, mijn eerste dochter had eerder die week geboren, en ik had niet het gesprek verwacht. Ik had ook niet gewerkt aan de tunes. Niettemin, ik sprong in een taxi voor zijn West Village studio, biddend dat we niet zouden komen te zitten in het verkeer op de Queensborough Bridge. Het eerste wat hij tegen me zei toen ik aankwam was: “Je bent niet van plan om een ​​jazz ben je spelen? Want dit is een rockband. “Ik vond mijn weg naar die rare toestand die optreedt wanneer je uitgeput bent, maar weet ook dat je de kans van je leven hebt. Ik doodde de auditie-Ik herinner me hem glimlachen als we speelden.

Een paar weken later waren we luisteren naar trompettist Don Cherry met een intensiteit en waardering dat geen van mijn college jazz professoren dicht bij kon komen. Lou opgepikt op elke nuance van elke noot-en vond het geweldig.

Wanneer ik mensen die ik speelde met Lou Reed vertellen, de eerste reactie is vaak: “Ik hoor dat hij het moeilijk. ‘Waarop ik antwoord,” Wil je echt dat het gemakkelijk? Heeft u denkt dat een grote kunst komt uit het hebben van een leuke ontspannen tijd? ‘

Multi-instrumentalist Doug Weiselman zei eens tegen mij dat, terwijl Lou iemand zou kunnen rippen naar flarden hij niet genoeg krediet voor hoe gedreven, enthousiast en ondersteunend hij kon worden krijgen als hij iets dat ON was gehoord. Bij een repetitie keer met de grote saxofonist James Carter, James speelde deze ongelooflijk mooie lage tonen-Lou en ik keek alleen maar naar elkaar. Het optreden was ook geweldig, maar er was iets over repetitie en hoe James speelde, de geest die hij aangeroepen, het was zo diep, Lou sprak over het voor weken.

Voor Lou spelen alsof je leven ervan afhangt was het enige dat telde. Hij meteen wist dat als het gebeurde en hij leefde door die lakmoesproef. Toen hij scheurde op de mensen, het was alleen omdat hij probeerde om ze wakker te maken, hun kunst levend te maken en om ze te laten spelen met dit niveau van aandacht.

Ik zei eens tegen hem: “Lou, is het niet de moeite me als je scheuren in mij, omdat ik weet dat je probeert me iets te leren, of dat ik ben lui.” En hij zei: “Je bent één van de weinigen die het krijgt. “

Lou was altijd in het moment. Hij zei vaak dat als de iconische “Wild Side” solo had een paar uur later is opgenomen dat het zou anders zijn geweest. Bij vele gelegenheden zouden we werken aan iets voor uren en spelen op die manier de volgende dag alleen Lou hebben zeggen: “Nee nee nee, dat is het niet.” Het is onvermijdelijk dat iemand zou reageren met: ‘Lou dat is wat we kwamen met gisteren. “

“Dat was gisteren. Vandaag is het vandaag de dag. “

En het maakte niet uit of hij tijdens een repetitie of op een festival in de voorkant van 40.000 mensen was. Lou niet schelen. Of liever gezegd, gaf hij meer dan iedereen die ik ooit ontmoet heb over het maken van de muziek in leven en in het heden. Hij stond niet op de ceremonie, ongeacht het milieu.

Onze eerste festival show was in Engeland. De andere gitarist / violist, Tony Diodore, en ik had nog nooit gespeeld in de voorkant van 40.000 mensen. Het is een overweldigende hoeveelheid energie. En op de top van dat, Iggy Pop en Patti Smith werden ons kijken vanaf de zijkant van het podium.

Tony was het nemen van een viool solo op het nummer “Ecstasy.” We hadden een bepaalde lengte voor de solo ingestudeerd en toen we aan het eind kwam wond hij zich zoals gepland. Lou schreeuwde, “blijven gaan!” En wederom, “blijven spelen!” Lou zou niet laten up. Hij schreeuwde het over en voorbij.

In eerste instantie Tony noodled een beetje, maar dan is er iets omgedraaid en hij begon te jammeren. En het publiek ging gek. Lou leerde hem hoe hij die dag echt spelen.

Ik zie zoveel bands vandaag dat dood lijkt, alsof ze door de bewegingen uitvoert, bang om fouten te maken. Alles is zo perfect, zelfs als ze proberen punk te zijn, het is zo berekend. En ik zie het als gevolg van Lou.

De andere dag was ik in gesprek met gitaar tech Stewart Hurwood over de awesomeness van de soundcheck met Lou. Het merendeel van de tijd dat bands ‘sound checks omvatten die door een lied, ervoor zorgen dat alles goed werkt, misschien een beetje repeteren op iets. Maar met Lou ze waren marathons, gaan twee of drie uur. Meestal rechts totdat de deuren geopend.

We zouden echt in de nummers, waardoor ze beter en beter. En dan beter.

Ik herinner me een keer in Bordeaux toen hij besloot de saxofoon klonk teveel als een saxofoon. “Laten we het klinkt als iets wat we nog nooit eerder gehoord,” zei hij. En kwam de pedalen. Fuzzes en harmoniseerders en dergelijke.

Lou was op de begane twiddling de knoppen en hij was als een tiener weer, net liefdevolle het verkennen van het geluid, totdat hij de perfecte kakofonie gevonden. Het deed me denken aan die prachtige ruimte je in wanneer je je eerste fuzz pedaal. Je houdt alleen het geluid. Lou in dat ruimte de hele tijd.

En het mooie is dat hij niet hoefde te doen. Hij was al in de Rock and Roll Hall of Fame. Hij was al beroemd en rijk. En we hadden alleen een paar shows links in de tour.

Hij kon net hebben gezegd, Ah het prima klinkt. Of vond een raar geluid en zijn gewoon weg mee. Maar hij bleef altijd duwen en duwen, constant op zoek naar het volgende niveau.

Toen Lou was 70 deed hij een record met Metallica. Denk na over hoe punk dat is. Denk na over wat je gaat doen als je 70 bent Het is zo’n mooie, bewegende record, maar zo weinig mensen nam de tijd om te graven in het. Ik heb het gehoord waarschijnlijk 100 keer en liedjes gespeeld vanaf het honderden keren. Ik vond het niet leuk op het eerste. Het is een zeer moeilijke record omdat het zo diep in ongemakkelijke gevoelens die we allemaal zo veel tijd doorbrengen op de computer negeren gaat naar luisteren.

Maar als “Junior Dad ‘je niet beweegt tot tranen, nou ja, moet u de fuck up wakker.

De tweede tot en laatste show die we ooit samen speelden was in Leamington Spa in Engeland. Het was eigenlijk niet een spa, dat is gewoon de naam van de stad. Het was echt een koele oude theater dat misschien had 1000 mensen. En het had een heel klein podium. Voordat Lou aangekomen bij soundcheck, we waren allemaal bang-als gevolg van de geringe omvang van het podium, waren we al op de top van elkaar, en de basversterker was eigenlijk in de voorkant van de band. Dit maakt het moeilijk voor de hele band te spelen, omdat je dat punch verliezen en rommelen heb je wanneer de basversterker is achter je. Lou echt schelen over het geluid en de kracht van het geluid, dus we waren bang dat dit hem zou storen. Maar toen hij aankwam en zag de setup, zei hij: “Het maakt niet uit. Het enige dat telt is dat we plezier hebben. “

Ik denk dat dit een keerpunt was. Natuurlijk nog steeds dat hij verzorgd, maar op de laatste shows die we samen speelden we terug naar iets dat nog belangrijker dan het maken van mind-blowing art: plezier spelen rock n ‘roll.

Ik zeg een ding.

We waren in Frankrijk op een regenachtige dag in een hotel lobby, allemaal dood moe van een vroege vlucht. In een paar uur moesten we een festival te spelen in de regen.

Lou keek en me en zei: ‘Aram, zeg iets positiefs. “Hij zou mij dit nu en dan zeggen.

Ik zei: “Lou, kijken hoe mooi de bomen zijn in de regen. Ze zijn zo groen. “

En hij glimlachte en zei: “Ja, ze zijn mooi.”

En we zaten en keek naar hen voor een beetje.

Stephan Berwick
Lou Reed – de Warrior Prince of Taijiquan

Op NPRs Fresh Air programma vandaag, werd Lou herdacht door zijn vorige lange tijd publicist, Bill Bentley, in een rapport met de titel, ‘Back Never Down’, die treffend omschreven als Lou "Rots & roll Warrior". Voor mij zijn Taiji broer en voor zijn geliefde leraar, Ren Guangyi, zouden we hem ook omschrijven als een Taiji Warrior die de hoogste idealen van martial arts vertegenwoordigd.

Lou bekrachtigd en inspireerde ons met met zijn blijvende liefde voor Taijiquan – waaraan hij gecrediteerd voor de gezondheid en vitaliteit hij weergegeven voor de komende jaren. Om dat, Lou werkte consequent de krachtige boodschap van Taiji, een krijgskunst die hem zoveel blijdschap en welzijn gaf verspreiden, dat hij echt wilde dat de hele wereld om te ervaren wat Taiji gaf hem. Met Ren Guangyi aan zijn zijde, stelde hij delen van de wereld nog nooit eerder ingewijd in authentieke Chen stijl Taiji met meer dan 150 live optredens wereldwijd, met Ren uitvoeren van Taiji leven met band Lou’s. Vanuit dit buitengewoon vooruitziend werk, Lou gepromoot Taiji in ongekende locaties, waaronder een optreden op de David Letterman show, een concert op de Olympische Winterspelen sluitingsceremonie in Turijn, Italië, en een baanbrekend display en instructie van Taiji in het Sydney Opera House. Met pers optredens, persoonlijke getuigenissen, een pelgrimstocht naar Taiji’s geboorteplaats, Chenjiagou, en het meest recent zijn genegenheid voor onze film samenwerking, Final Wapen, Lou verspreiden van de boodschap van de wonderen van Taiji om miljoenen. Zijn verschijning in Final Wapen en zijn genereus delen van zijn muziek gaf me de once in a lifetime kans om zijn muziek te gebruiken als brandstof voor onze filmische vangen van wat hij altijd beschreven als de viscerale kracht van Taijiquan.

Dus voor mij en Ren, twee martial kunstenaars die diepe inspiratie en steun gevonden van Lou, zijn we eeuwig dankbaar voor zijn delen, zegen, en pure liefde voor de kunst verstaan ​​het best door die in de weten. Met zijn decennialange inzet voor de Chinese martial arts en zijn laatste tien jaar verslindende Chen Taijiquan zoals alleen een krijger kan, was hij een dolende ridder voor Taijiquan van de hoogste orde, die ook een echte martial arts stoere vent met echte Taiji vaardigheid was.

Dit alles waren wij het meest bevoorrecht om te zien wanneer Lou zijn klassieke Chinese wapens bij zich droeg. Ik herinner me een vers van zijn die zichzelf omschreven als vliegen met een zwaard op zijn rug. Dit is precies hoe Ren en ik herinner me hem – een grenzeloze Kung Fu Warrior Prince met de onbevreesde hart van een leeuw, die met een zwaard op zijn rug steeg, en bezat de ziel van een koninklijke vader.

En als broeders in de armen in martial arts, Ren en ik had altijd zijn rug toen hij hier was en zal dat blijven doen. We zullen nooit toestaan ​​dat iemand vergeten zijn nalatenschap van de creativiteit, moed, inspiratie, en warmte belichaamd door zijn ongelooflijke, blijvende passie voor Taijiquan.

Rande Brown

In 2003 Lou en ik had veel te praten over het boeddhisme. Hij bleef maar zeggen dat hij wil graag een meditatie leraar te vinden.

Op vrijdagavond 26 september uitgenodigd I Lou en Laurie naar de Shambhala Center Mingyur Rinpoche, een jonge Tibetaanse leraar voor wie ik had een grote, horen transactie van genegenheid en respect, geeft een lezing over kalmte meditatie.

Mingyur Rinpoche sprak over muziek en mindfulness. Daarna Lou zei dat hij echt van hem hield en dat hij zou willen om hem te ontmoeten. De volgende nacht was er een etentje voor Mingyur Rinpoche en Lou en Laurie en ik gingen samen.

Mingyur Rinpoche zat in kleermakerszit in een groene vleugel stoel. Lou zat op een rechte stoel tegenover hem. Ik zat op een poef aan hun voeten, in een poging om de overgang te vergemakkelijken. Uit zijn vragen, was het me duidelijk dat Mingyur Rinpoche had absoluut geen idee wie Lou was.

Lou vroeg Rinpoche of hij hem kon leren hoe te mediteren. Rinpoche antwoordde vol vertrouwen, met veel goede moed, dat hij kon. Op dat moment zag ik duidelijk een boog van gouden licht shoot out van het hart Mingyur Rinpoche recht in het midden van het hart Lou’s en ik dacht: “Holy shit, Rinpoche is Lou’s leraar.”

Joan J. Buck

Ik ontmoette Lou door middel van Bob Wilson, in december 2000, op de openingsavond van de poëzie in het Chatelet in Parijs. Er was een diner in het huis van een vrouw genaamd Luziah Hennessy. Ik had net verloor mijn baan en was een beetje fragiel. Bob was niet aangekomen en de overige gasten waren allemaal een beetje bang van Lou; “Ga met hem praten, American je bent”, zeiden ze. Ik zat naast hem op de bank. Hij wilde niet al te blij te kijken; Het was middernacht en diner was nergens in de buurt geserveerd. We begonnen te praten over raven en Poe en verhalen van fantasie en verbeelding, en Science Fiction. Ik vertelde hem over de boeken van de kinderen, die verrast had en betoverde me, Philip Pullman’s His Dark Materials. Hij was nieuwsgierig, speels, scherp, en erg grappig. We gedragen op met praten als het diner werd geserveerd, en door middel van het diner, en toen we vertrokken allemaal dacht ik dat ik nooit zou zien Lou Reed weer.

Drie jaar later, iemand nam me mee naar het diner voor de Tribeca Film Festival neer op het gerechtsgebouw op de Bowling Green. Mijn datum en ik waren gescheiden, mijn tafel was slecht, dus in plaats van zitten Ik dwaalde rond.

Er was Lou, zitten met Ingrid Sischy. Ik stopte en vroeg zich af of hij onze ontmoeting zou herinneren. Zijn hoofd draaide zich naar me, hij zich, en zei: “Die boeken, ik lees ze, ze zijn niet Science Fiction, ze fantasie, ik heb ze niet willen.” Een zetel werd naast bevrijd hem, ik ging zitten , en we begonnen weer te praten, en niet stoppen voor negen jaar.

John Cale

2 maart 1942 ergens in New York een leven is geboren. aan de andere kant van de wereld een paar dagen later op 9 maart van hetzelfde jaar – een nieuw leven gebracht in de grote wijde wereld. die wist wat lag voor een van beide.

Tijdens de afgelopen weken heb ik moeite om dit in een soort perspectief te plaatsen. geprobeerd om woorden van troost te delen met degenen onder ons die hem kende en degenen die hem wilde weten te vinden. mijn hart swingend als een slinger – verdriet, woede, frustratie, ongeloof, nieuwsgierigheid, leegte – leeg, leeg, hol. staren naar muren. huilen. schreeuwen, snikken mijn dwaas hoofd eraf. wringen mijn handen met de frustratie van het niet kunnen om te schreeuwen tegen Lou voor het niet nemen van de zorg!

We hebben allebei dezelfde verdomde slecht lever – van alle dingen die niet te doen – bekijk onze lever Lou!

zo veel werd gedeeld met de jongen die ik ontmoette ongeveer 48 jaar geleden. geen andere persoon leek me op dezelfde manier.

we elkaar. Hij was langdradig vanaf het begin, me, met mijn vreemde buitenlands accent dat niemand kon begrijpen – lou heeft mij niet nodig te vertragen of opnieuw uit te leggen mijn oneven syntax of onherkenbaar vorming van woorden – hij kreeg me –

veel zal altijd worden gemaakt van de band die we in mijn groezelige kleine woonkamer appartement vormden samen – ik zal die opmerkingen voor anderen te laten – ik heb liever te gaan hoeveel ik opgedaan met mijn vriendschap met Lou – het deel van de rest van de wereld is niet ingewijd. de dromen, ideeën en plannen die we deelden en een diploma behaalde. Teksten die rechtstreeks de hoeken naar het onbewuste en gesleept – hoe donkerder hoe beter – maar altijd om dingen te verbeteren – en betere – en beter – om ijsblauw van red hot – – het was een relatie van vele kleuren nooit saai en altijd true.

veel is gemaakt van onze verschillen – maar in het allemaal – we zijn erin geslaagd om bevestigd blijven. ongeacht onze verschillen – we nooit echt afgedreven ver van wat aanvankelijk bij elkaar bracht ons.

Ik denk dat dat is wat echte vriendschap is – en ik echt mis mijn vriend.

Sarth Calhoun

De allereerste samenwerking ik deed met Lou, Junior Dad, gestart vanaf de verwerking van Rob Wasserman op contrabas, en ontvouwde vanaf daar. Jaren later kregen we om het op te nemen en uit te voeren met een andere van mijn kindertijd helden, slechts een op de lange lijst van onvergetelijke ervaringen die door Lou Reed. De Metallica afspraak was een ware daad van het lot, viel alles in te plaatsen, zonder planning of discussie dan ook. Of het nu in de studio of op tournee, het uitvoeren van dit nummer was zo een emotionele ervaring voor alle betrokken muzikanten, je vrij veel moest de set met het te beëindigen. Maar ik zal altijd herinneren deze nacht in Dresden afgelopen zomer, waarbij een of andere reden niet-geplande vuurwerk begon te gaan uit tijdens de show, en Lou begon onmiddellijk te incorporeren in de teksten. Hij was zo’n meester improvisator en kon gebruiken taal als niemand die ik ooit heb gekend. De spontane genie van Lou Reed was echt anders dan alle andere.

Anne Carson & Bob Currie

bron www.loureed.com

Lees verder

  • Hamilton Reed Homes

    -Custom Built Homes aannemer in Maryland, Virginia, DC Hamilton Reed is de bekroonde bouwer van aangepaste woningen in de Baltimore-Washington Metro Area, erkend voor uitstekende klantenservice …

  • Randall Reed – s Prestige Ford – Garland Ford Dealer serveren Dallas, Rockwall, Mesquite, en

    Ford Edge herdefinieert nieuwe adaptieve steering Stuurbekrachtiging Ford maakt het nog gemakkelijker voor bestuurders om hun SUV manoeuvreren bij lage snelheden, terwijl het maken van de auto leuker om te rijden en behendig op …

  • 10 Best omgekeerde osmose systemen Vergeleken

    7 stadia van filtratie, zuiveringen, en verbetering verwijdert tot 98% van de chemische stoffen zoals chloor, zware metalen, sediment, opgeloste stoffen, farmaceutica, en andere verontreinigingen filters …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

5 × twee =